сряда, 11 септември 2013 г.

Красотата в модата и часовниците

moden damski chasovnik
Стремежът на човека към красотата в облеклото съществува от дълбока древност. В своето прогресивно развитие обществото се опитва постоянно с нови средства и сили да разкрива тайните на красотата, но не винаги подчертаващите красотата на човешкото тяло нововъведения са безвредни за здравето му.

 Столетия наред човек е сковаван от модни догми. Неговият скелет насилствено е променян от металните краски и обръчи на стегнатите тежки дрехи. Дишането, кръвообращението и функциите на органите се диктуват единствено от тези модни кройки и аксесоари.  Освобождавайки се от гнева на кройките, човек отново търпи дискомфорт, но вече от нашумелите синтетични материи, очаровали света при тяхното създаване с недостижими качества – финес, не мачкаемост, лесно поддържане и дълготрайност, добро оцветяване. Облечен изцяло в тази модна синтетика – от бельото до връхното облекло и часовниците , той се задъхва и изпотява от лошо погълната влага и недостатъчния достъп на въздух до кожата. 

Както модата при часовниците, така човекът преживява доста промени в модата на часовниците към облеклото си. Той допълва тоалета си с бижута и часовници подходящи за сезона и модната тенденция. В тази сфера също има много промени и допълнения, които спомагат за духовното израстване и обновяване на тенденциите в модата. През последните години въпросите на модата в облеклото и бижутерията добиха особена актуалност. Общопризнат е фактът, че в едно модно изделие в една или друга форма се проявява красотата, а в нея непременно изкристализират елементи от духовната култура и естетичния вкус на съвременника. Нашето общество разполага с достатъчно материални ценности не само да подсигури облекло за всички, но и да им предостави възможността за богат избор на красиви бижута и часовници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар